DAGBOK

Umbraco Training 2014-05-12

Umbraco - Utbildning och Certifiering

Umbraco är ett fullt utrustat innehållshanteringssystem också känt som CMS (Content Management System). Det är öppen källcode och med stor flexibilitet. Det är enkelt att köra allt från små kampanjsidor till stora komplexa applikationer.

Jag (Manny) har jobbat med Umbraco i 18 månader nu och förra månaden bestämde vi oss för att skicka mig på Umbraco certifiering. Anledningen var enkel, vi vill vara bäst på det vi gör  här på Wiccon och få ett intyg på att det vi gör, görs på rätt sätt.

Jag medverkade på Umbraco Level 2 utbildningen andra veckan i april i Stockholm. Level 2 utbildningen är den avancerade för backend-utvecklare som har till syfte att ge utvecklare den senaste kunskapen om funktioner, implementationer och integrationer. Allt för att vi skall kunna skapa tilltalande och unika webbsidor/applikationer som verkligen imponerar.

Att medverka på utbildningen var fantastiskt då jag fick möjligheten att lära från en erfaren Umbraco instruktör som är aktiv i Umbraco samhället. Det var även trevligt att lära känna andra utvecklare som var där för att certifiera sig, det är trots allt socialt och trevligt att vara där. Vi fick göra en hel del praktiska övningar på plats som jag ansåg var ett stort plus med utbildningen, med andra ord inte bara teori. Vi kodade en hel del och delade kunskap mellan varandra, då mellan utvecklare från en serie olika företag av olika storlekar från olika delar av Sverige. Allt för att vi som individer på hemmaplan ska kunna producera fram organiserade strukturer lättare och snabbare. (Billigare för kunden.)

Utbildningen pågick i två hela dagar, första dagen fick vi samtligt material och genomgång av alla avancerade koncept men också trix som finns att tillgå i Umbraco. Allt till max så vi kunde avsluta våra kod-övningar på bästa sätt.

Andra dagen av utbildning hade vi ett liknande schema och vid slutet av dagen hade vi en online-tenta för att bevisa att vi förstått allting under utbildningen och kunde applicera det i verkligheten. Även att jag arbetat med Umbraco i 1,5 år var jag lite nervös över frågorna; till slut var jag klar och nedan ser ni ett foto på hur det gick för mig:

Så, nu är jag en Umbracocertifierad utvecklare och jag är stolt över det. Att medverka på utbildningen var riktigt bra och vi lärde oss massvis med nya saker. Bästa av allt var att mat och tilltugg var precis det man förväntat sig av ett välplanerat och genomtänkt evenemang.