DAGBOK

notebook icon 2014-10-28

Snart säsong för praktik

Snart är vårterminen här, under åren har vi på Wiccon tagit emot studenter som gör sina EX-jobb, blivande systemutvecklare som gör sin SUP-termin och inför den här terminen så får vi ansökningar får andra grenar inom universitetsvärlden än de traditionella Ingenjör/Systemvetenskapliga linjerna. 

Vad har vi lärt oss av tidigare år i ett litet team som tar emot dessa unga blivande talanger? -MASSOR!... Det absolut viktigaste är att ha en plan och genomföra den grundligt, något som vi varje säsong utvärderar och förfinar. (Ibland kan det gå åt skogen också.)

I år har vi ansträngt oss lite extra, vi har redan börjat planera flera roliga projekt mot välgörenhetsorganisationer, mot icke vinstdrivande organisationer och organisationer som lever till stor del på statliga anslag. Det vill säga aktörer som behöver hjälp med små stödprogram, med kommunikation och ibland med sånt som är svårt att kategorisera.

Varför gör vi detta, det tar tid, kostar pengar och bryter fokus? - NEJ, tvärt om. Vart skulle vi annars hitta våra framtida medarbetare på en hårt konkurrensutsatt marknad? Vi själva måste hålla oss på tå och oftast kommer dessa unga talanger med ny härlig kunskap och kanske lär oss något nytt. Speciellt nu bland de som söker för andra kringliggande* områden som kan bidra till att stärka våra produkter vi levererar. 

Det vi vill ha sagt är att om du studerar och söker praktik, ex-jobb, SUP eller projekt inom systemutveckling eller webb-sfären ska självklart presentera dig för Wiccon och se om nästa år är just ditt år! Maila: fatpenguin@wiccon.se

* Kringliggande: ekonomi, kommunikation, sälj, design.