DAGBOK

notebook icon 2016-06-16

Mycket nytt på några månader

Under våren har vi haft en av våra kunder som blivit nominerade till årets digitala innovation. Transfer Galaxy går som tåget och vi har mycket nytt som komma skall! Vi kommer skriva lite mer om dem inom kort. Vi går live nästa vecka med en helt ny betalleverantör och en ny design. Detaljerna kring vem, vad och hur är ju fortfarande hemligt. Designern är en frilansande aktör som visat sig vara ytterst talangfull som jobbar över större delen av världen. Det här är en insyn i Fin-tech, det är ruggigt kul att se och vara med. Säkerhet är av högsta klass och vi får även nöjet att arbeta med några andra framstående organisationer runt om i världen.

 

Hästsporten kommer kunna nyttja ett nytt verktyg. Vi har ett projekt i pipen som genomgått sina två första test och feedback rundor med tränare och elever inom dressyr och hoppning. Unikt sätt att förmedla pengar mellan tränare och elever men också att jobba när det kommer till rörlig bild! Kunden är australiensare och en riktigt kul kille, nästan alltid glad! Det märks att han vill väl och tjänsten vi bygger tillsammans ser ut att bli i linje med vår nästa nominering för årets digitala innovation då bolaget är baserat i Sverige.

 

Tvättsystem, låter sexigt förstår vi? Jag tror ingen av oss inne på Wiccon hade förstått hur tvättbranschen fungerar om vi inte suttit mitt i en process att leverera ett större tvättsystem till en grupp i Sverige. Komplett administrativt system från körscheman som styrs via gps till ekonomi och schemaläggning av allt från mattor till hotell linnen. Väl inne på ett tvätteri är det inte riktigt som man tror, det är stort och det är mycket och det låter/skramlar mest hela tiden. En riktig produktionslina om man säger så. Riktigt rolig upplevelse, en tvätteri kan enkelt tvätta 15 ton tvätt om dagen.

 

Västerås City har vart starkt återkommande socialt för vår del, vår app tillhandahålls av Appspotr och vi bygger själva tekniken bakom. Tekniken låter 265 medlemsbutiker av stadens 514 butiker logga in och administrera sina erbjudanden, hålla koll på stämpelkort och presentation av deras butiker. Appen har redan laddats ner av flera tusen användare och en positiv trend tar fart! Vi satt ner och vek dessa 514 kuvert med innehåll för hand med användarnamn och lösenord samt en instruktionsmanual för att se till att det vart rätt. Vi har vart på plats och lärt känna en hel del nya butiksägare och det har vart en fröjd att få dela lunch med många av dem men också se hur en stadskärna jobbar som har höga ambitioner om att bli Sveriges bästa!

 

Under våren har vi även jobbat med Tormek som inom kort går live med sin helt nya sida. Tormek är en framstående aktör på marknaden för slipmaskiner. Fantastiskt bra och stabila produkter, vi har vart i deras fabrik och provslipat våra privata knivar så vi vet! Det är ett riktigt stort projekt för vår del som går ut i många länder. Nu gäller det bara att hålla tungan rätt i mun!

 

Liveatheart är vår festival brukar vi säga, i år blir det vårt tredje år och i år är det några som bygger en ordentlig app också. Vi har handlett studenter från Örebro Universitet som levererat ny funktionalitet inför årets festival.

 

5 av 7 projekt är företag som är antingen helt nystartade eller yngre än 2 år. Det är väl en positiv trend?