DAGBOK

notebook icon 2015-09-07

Liveatheart och TransferGalaxy

Webb- & Systemutveckling är alltid som roligast när man ser projekten gå live och uppfylla sina syften till punkt och pricka. Nu hade vi två stora händelser en och samma helg då musikfestivalen Live at Heart gick av stapeln, rent datamässigt är det 82 000 pageviews fördelat över 17 000 sessions på några få dagar. Materialet som hämtas är streamad musik och högupplösta bilder.

Azure har fungerat riktigt bra i år igen och vi är toknöjda. Att trafiktopparna går över molnet gör att de inte påverkar vår vanliga serverdrift. Billigt i längden helt enkelt. 

TransferGalaxy har även de gått live under helgen, deras release TV sändes under lördagen och precis innan showen vart det officiellt att systemet fungerade. Strax innan 14:00 användes TransferGalaxys plattform för att föra över de första pengarna till Somalia. 

Många/alla som bor i Sverige vet vad Swish är för något, TransferGalaxy är mycket liknande men både för telefoner och för datorer. 
För att skicka pengar: Du som kund skriver helt enkelt in telefonnumret på personen som ska få pengarna efter att man registrerat ett konto på TransferGalaxy. Sen spelar valutor med mera ingen roll, pengarna skickades och TRE (3) sekunder senare var pengarna framme nere i Somalia. 

Som ni förstår är det säkerhet upp över öronen och en hel del olika aktörer ute i världen som utvecklar på sitt håll. Wiccons uppgift har vart att bygga nätet mellan samtliga aktörer och systemet som håller koll på samtliga konton. Då det har vart en hel del specialkonfigurationer skickar vi även ett tack till Digital Information i Örebro som är specialister på servrar och säkerheten kring dessa som under semestertider fick hjälpa till med specialsäkerhetslösningar. 

Vi älskar att bygga system och framförallt se dem lyfta och fungera!