DAGBOK

notebook icon
2014-07-10

Kortbetalningar online

För länge sen, förhistorisk tid räknat i IT-tid. Jag pratar om ända tillbaka till 2009 då vi hjälpte Lifts att komma igång med Certitrade som kortbetalningsleverantör. Vi behöll dem under 5 år genom organisationsbyte, ägarbyten och serverbyten.

 

Nu vart det tyvärr ett lite för stort hopp, vi bytte helt plattform och gick med PayPal för Lifts som precis fått en ny och fräsch WooCommerce under sig. När vi satte oss ner och funderade över samarbetet med Certitrade genom de stora förändringarna som faktiskt skett som 3 D secure validering och sånt har de alltid legat i framkant och när kortbedragare har provat att köpa varor har vi fått ett personligt samtal från dem som flaggat en viss utvald transaktion och varnat oss.

 

Allt detta för en månadsavgift på ca 200 kr.

 

Så Kortbetalning online, när det kommer till leverantörer. Det här blogginlägget är för att hissa, inte dissa; Certitrade i Uppsala. Webbutveckling går framåt, användandet har skiftat från stationära enheter till mobila och snart kommer mobila betalningar ta över mer och mer online precis som de gör på ditt lokala Willys eller McDonalds. System och framförallt systemutveckling går framåt, det var inte länge sen alla system var gråa och tråkiga. Idag kan de vara gråa och roliga genom gamification, eller snygg design och genomtänkt UX (User eXperience).

 

Det som består, det som inte ändrar på sig är transaktioner. Pengar från punkt A till punkt B... Säkerheten har höjts och komplexiteten i själva överföringarna har tilltagit något enormt... Men åter igen, utan betalningsfunktioner tjänar våra kunder inte pengar. Skulle de inte kunna tjäna pengar över internet skulle det helt enkelt vara många färre som behövde våra tjänster.

 

Så tack, fantastiska leverantörer som Certitrade för att ni helt enkelt bara har fungerat och hela tiden vart på tå!