DAGBOK

notebook icon 2014-08-14

Hemligt - Scchhhh!

Ett projekt, lite hemligt, fortfarande ej namngett officiellt.

Vi på Wiccon älskar utmaningar, vi älskar att hjälpa våra kunder att göra smartare affärer så väl lokalt som globalt.

Under några veckors tid har vi utvecklat ett system som har till syfte att överföra pengar snabbt, enkelt och billigt mellan ett 30 tal länder. Uppdraget innefattar finansiella system, avräkningsnotor, API kopplingar, kortbetalningar och flera språk riktat mot ca 30 länder. Det är så spännande då inget fanns när vi startade, det är ett helt nytt system som vi skissar på från scratch.

Steg 1:


Vi skissar på alla processer, alla nivåer av överföringar. Vi jobbar med VisualStudio och modelling projects, mycket enkelt för kunden att förstå och opponera på. Vi använder mer blyertspenna än de flesta förväntar sig av en webbbyrå. När alla processer från avsändare till mottagare är skissade på så kartlägger vi system, SSL-säkerhet och självklart bedömer vad vi vill arbeta med.

Steg 2:


Vi lägger upp projektet och arbetar från två håll samtidigt. Första processen är Mark-Up och designförslag som vi i realtid bollar med kunden genom en Agil arbetsmetod. Andra processen är uteslutande back-end MVC .NET och självklart Umbraco.

Steg 3:


Sen igår väver vi ihop back-end och front-end. Det är riktigt kul när vi planerat så grundligt från början att se hur projektet kommer samman precis som vi planerat det... Vilket, kan jag lova! Är något sällsynt inom de flesta branscher som levererar tjänster.

Fler steg:


Hemligt!

 

Vi vill passa på att höja och hissa planeringsverktygen i Visual Studio som gör det enklare för kunder att förstå vad vi tänker göra. Verktyg som gör det enkelt att plocka in en utomstående utvecklare.