DAGBOK

notebook icon 2015-07-10

Företagsstarter

Wiccon har under våren hjälpt flertalet företag att gå live med nya plattformar samtidigt som många fortfarande utvecklas. Det senaste året har vi vart med och stöttat samt genomfört 10 start-ups. Hälften av vilka är för internet.

 

Det senaste året har vi haft två kunder som båda ska gå live augusti/september med sina nystartade företag. Båda är premium, inom olika fält. Den första vi startade med kommer jobba med internationella pengaöverföringar, Bill Gates har länge pratat om hur man bygger en bättre värld och hur de absolut mest grundläggande tjänsterna i utvecklingsländerna inte fungerar. Som en bank. Våra kunder är en av mycket få aktörer på marknaden som har fått godkänt av Finansinspektionen för att få utföra transaktioner till vissa länder. Dessa länder får inte Swedbank, Nordea och SEB skicka pengar till. Wiccon har byggt systemet och integrationerna.

 

Den andra vi startade med i höstas kommer jobba med lite mer hemliga saker än så länge, de har en splash ute som beskriver att de kommer jobba med namnlappar och liknande produkter. Vi har byggt en mycket komplex lösning som ger slutanvändaren möjlighet att välja och vraka bland material, när ordern sparas så skapas unika printfiler som ska gå igenom tre separata maskiner. Alla manuella moment som kan tas bort med system har tagits bort.

 

På Wiccon älskar vi det vi gör. Vi älskar företag som startar upp och bygger bra saker ännu mer!