DAGBOK

2020-09-03

Att köpa en startup

Inte alla startups vinner eller accelererar med sin första entreprenör. Anledningarna kan vara många. I denna artikel kommer vi att tala om monetära och personliga ändringar som för många kan vara känsliga.

Familj, jobb, ekonomi, mental hälsa. Nämnde vi just huvudspåren på expressens hemsida? Nja, lägger vi till Leva & Bo så är vi i närheten. Dessa har säkert valts med stor omsorg för dessa är minst sagt påverkande faktorer när man äntligen tar steget och och vågar göra något med sin dröm.

Så vad säger vi, att familjen kommer i vägen och ger upp? Nej, men en partner kan gå bort eller ett barn kan födas och inte allt för sällan så är det en kombination av alla ovanstående faktorer samtidigt. För vem kan påstå att förlora jobbet inte påverkar familjen, eller att förlora en sambo inte påverkar den mentala hälsan temporärt. Eller att få ett barn i kombination med att förlora jobbet och behöva köpa en större lägenhet ... Oavsett så är kombinationerna många och det som kvarstår är drömmen om att driva eget, driva sina egna team av marknadsmänniskor som applicerar produkten perfekt på nya marknader. Drivna individer och fint överprisat kaffe i en härligt kombination när det är som bäst.

Men som titeln ger en föraning om så kommer vissa briljanta entreprenörer alltid dessvärre hamna vid ett vägval där familj, jobb, ekonomi och mental hälsa ligger i ena skålen och drömmen ligger i den andra skålen. Det kan vara så enkelt att man behöver en inkomst och startupen är i för tidigt skede för att betala ut löner. Som ni hör så är oddsen relativt dåliga när det är 4 mot 1 även om mental hälsa förstås påverkas över att lägga ett nederlag på CV't.

Att vara människa är viktigt, det är först när vi är människor och behandlar varandra som människor som det här blir enkelt att förstå. Det blir då också enkelt att se att vissa startups tyvärr måste byta entreprenör för tidigt, alltså byta entreprenör innan de stora intäktsflödena kommer.

Att köpa en startup som artikeln heter; när en till synes perfekt startup med fina appar, design och genomtänkt ide inte går som tänkt eller att det händer saker i entreprenörens liv så är det onekligen köpläge för den som vill ta över tyglarna med ny energi alternativt köpslå ett samarbete med nuvarande entreprenör och förstå vart problemet ligger.

Här ser vi normalt två tillvägagångssätt varav det första är venture delen och aktörer med en del pengar, finns där en till synes perfekt startup i tidigt skede, en proffsig entreprenör och VD, en produkt redo för marknaden eller redan på marknaden och skon som klämmer endast är pengar. Så oftast räcker några miljoner att köpa majoritet i bolaget och samtidigt behålla den drivna entreprenören så dennes problem försvinner. Med andra ord en guldaffär givet att den som investerar är bekant med startup aktören, samt bekant med marknaden.

Det andra tillvägagångssättet är en entreprenör som vill starta världens bästa tjänst och i research-fasen så märker man att appen/startupen och iden redan är sjösatt och startad. Helt klart så blir man less givet att någon hann före. Det som vi sällan tänker på är att ibland vill entreprenören bli utköpt och ersatt och kan tänka sig ett lägre bud än normalt och du kan fortsätta driva en startup i tidigt skede. Troligtvis hoppa över en hel del problem på vägen.

För den första kategorin(venture) är det en lätt affär, de med kapital får allt som oftast ett telefonsamtal från entreprenören där denne ber om hjälp och förklarar situationen. För den andra gruppen (entreprenörer) är det dessvärre svårare, det är mycket svårt att höra av sig till en aktör och fråga hur det går och få ett ärligt svar.

Det finns aktörer att anlita runt om i landet för att ställa frågan. Sniffa på möjligheten till samarbete eller förvärv - eller helt enkelt ... håll i er nu ... som köpande entreprenör berätta vad du vill och har på hjärtat.

-Hej, du har en RIKTIGT cool tjänst jag har alltid önskat starta en mycket snarlik tjänst. Finns någon möjlighet för mig att bli en del av ditt team eller köpa in mig, bidra med kunskap och pengar och ta det till nästa steg?

Mvh Blivande Entreprenör

Allt som oftast får entreprenörer som funderar på att ge upp, eller kasta in handduken lite stöd och få alternativ att gå vidare. Precis lika ofta får vi samtal från entreprenörer som upptäcker att deras dröm redan är startad och funderar på hur de kan konkurrera . Att köpa en startup är svårt, men det finns vägar att ta och undersöka och ibland är just att slå ihop det bästa alternativet. Just nu i Covid-19 tider kan det vara extra många aktörer som letar efter samarbeten eller nytt kapital.

Att tänka på när en startup är till salu

  • Vad brinner du för och hur berättar du det?

  • Vad kan du bidra med?

  • Hur knuten är startupen till dess nuvarande entreprenör?
  • Varför är startupen till salu?
  • Har du råd att göra annorlunda?
  • Är det en digital startup, hur är relationen till utvecklingsteamet?
  • Äger startupen sina immateriella tillgångar, läs kontrakten!
  • Vad är CAC (customer acquisition cost), vad kostar nybearbetningen av kunder?
  • Vad är ROI och LTV (return on investment & life time value) på kunderna?

Om startupen inte är lönsam så kommer CAC/ROI/LTV definiera hur mycket det kommer kosta att göra startupen lönsam samt berätta för dig vad en rimlig värdering är för bolaget.

Likt en entreprenör: var orädd och chansa!