DAGBOK

notebook icon 2015-02-28

1 år

Igår fyllde Wiccon ett år i sin nya organisation, nu ska vi försöka summera ihop hur året har vart: Vi har fått flera stora projekt än någonsin, våra utvecklare har fått utbilda sig och skaffat nya certifieringar. Vi har en genuin positiv spiral inom bolaget, vi har fått två 5-6 åriga kontrakt på rådgivartjänster för nystartade IT-innovationer. Vi har fått 5 nya partners som vi jobbar med allt ifrån design, sälj, teknik till utveckling med. Vi har jobbat ihop med två riskkapitalbolag som konsulterar oss gällande IT investeringer/innovationer. Som vi senare får vara med och utveckla. 

Summa summarum låter det inte så mycket men för oss är det fantastiskt. 

Nu ska vi ge en liten inblick i två projekt som vi jobbar på, jag önskar jag kunde dela med mig av många fler men de är hemliga för tillfället innan de går live. 

Först: Vi bygger webben och systemen bakom för en ny internationell mobil pengaöverföringstjänst. Våra kunder valde Wiccon framför tre andra aktörer; vi frågade varför Wiccon valdes och de gav svaret att Wiccon var de som förstod bäst vad det var dessa aktörer ville åstakomma. 

Andra: En av våra nya partners rekommenderade oss varmt in på en ny IT start-up nere i Göteborg. Vi har all Webb- & Systemutveckling för den kunden nu och vi har ett 5-årigt kontrakt på all vidare utveckling. Wiccon vann igen mot flera andra aktörer av samma anledning som det första projektet. 

Hur många affärer förlorade vi mot andra aktörer under 2015? 
Inga nya kunder alls! (En om man räknar gamla kunder från förra organisationen.) 

-VD Andreas Wickberg