Projekt & klienter

Sammanfattning

Tormeks affärside är att erbjuda den bästa lösningen för slipning av alla slags eggverktyg. Väl förankrad i den svenska traditionen av innovation, funktion och kvalitet har Tormek utvecklat ett unikt slipsystem som satt standarden för slipning av eggverktyg världen över. Systemet har utvecklats för att klara av den belastning som kan komma att bli då hemsidan innehåller mycket information om produkter och tillbehör, samt har ett forum med ofantliga mängder innehållsrika kommentarer. Vi på Wiccon är glada och tacksamma över att få arbeta med kunder av den här kalibern - det är ett förtroende vi stolt bär med oss. 

Tormek Efter

Utmaning & lösning

Tormek hade länge haft en ny hemsida i tankarna, men inte haft tiden att låta denna utvecklas. Deras tidigare sida var utdaterad och hårt belastad med information, därför behövdes ett system som båda cachar och serverar sidan bättre. Vi startade med att göra en överblicksanalys av Tormeks system hösten 2013 för att sedan under våren 2014 göra en mer djupgående analys. Den sistnämnda analysen lät oss gå in djupare i hur systemet fungerar och vi kunde därifrån lägga upp en strategi för projektet. Hösten 2014 bestod av täta möten med Torkmek där vi diskuterade utvecklingen. Att vi tidigt tog fram en målbild av projektet tillsammans med Tormek gjorde att vi kunde arbeta med utvecklingen

självständigt. Vi byggde Tormeks nya hemsida med hjälp av Umbraco, .Net och Model-View-Controller (MVC), som är en arkitektur av ramverk vid utveckling av webbplatser. Vi importerade excellistor med återförsäljare och skapade rollhanteringar i CMS:et, vilket ger möjligheten att begränsa administratörers användningsområde till ett specifikt land. Sidan har även ett system utvecklat för förlängd garanti, där kunden själv kan fylla i serienummer för att erhålla sin förlängda garanti. Det forum Tormek hade på sin tidigare sida flyttades med eftersom det innehöll stora mängder kommentarer och nyttig information för kunder och återförsäljare.

Resultat

Tormek har idag en plattform för sina artiklar som maskiner och tillbehör men också för decenier av kunskap. Tormek har blivit lika stor del kunskapsbank som företag som tillverkar slipmaskiner. Resultatet är inte bara en fantastisk produkt som serverar kunskap i många länder utan även att individer inne på Wiccon nu är stolta ägare av Tormek-maskin. Att slipa en kniv riktigt vass kan vara väldigt beroendeframkallande, nästan terapeutiskt.

Det första steget

För oss är kontakt alltid första steget. Bryta isen om man säger så, lämna namn och nummer i kontaktformuläret så ringer vi upp dig så snart som möjligt oavsett om det är att bolla en ide eller ta reda på vad ett projekt kan kosta den dagen det är dags att bygga om.