Projekt & klienter

Sammanfattning

Pappman AB är ett företag verksamt inom pappersindustrin. De har en mängd tjänster och produkter som bland annat innefattar konvertering, skärning, omrullning och arkning. Pappman kontaktade Wiccon efter att fått problem med sin tidigare webbsida. Efter diskussioner beslutade Pappman och Wiccon att ta vara på möjligheten att låta den nya webbsidan reflektera Pappmans nya strategi - att belysa deras relativt nya och innovativa produkt som de önskar ska växa inom företaget.

Pappman

Utmaning

I det här projektet fanns det gott om material men inte rätt material för det vi skulle bygga då det saknades situationsfoton och vissa grafiska element. Kunden Pappman tyckte det var kul med nytt och fräscht. Några drivna och kreativa medarbetare på Wiccon tog då saken i egna händer. En scen byggdes, produkter lånades in från Pappman och medarbetare kläddes ut - vi iscensatte helt enkelt en byggarbetsplats på Wiccons kontor där "väggarna skulle målas om". Detta var en utmaning för oss då varken är fotografer eller modeller, men uppdraget var hur kul som helst!

Lösning

Med strategin i åtanke, skapade Wiccon en design som var enkel och stilren, samt förmedlade deras produkts budskap på ett enkelt och förståeligt sätt. Webbsidan är byggd på en Umbraco-grund som är mycket säkrare än Pappmans tidigare lösning. Eftersom företaget har kunder över hela Europa byggde vi in ett språkstöd som går att utöka allt eftersom Pappman växer in på nya marknader. För att beskriva fördelarna med produkten tog vi bilder då den används. Vilka bilder som ska visas på webbsidan väljs slumpmässigt. Som grädde på moset lade vi dit en parallax scrolling-effekt på bildbehållaren.

Resultat

Nu har Pappman en webbsida som är stilren, förståelig och ger ett modernt intryck. Sidan är byggd för att kunna expandera tillsammans med deras produkters framtida framgång. Besök deras webbsida för att se resultatet. 

Det första steget

För oss är kontakt alltid första steget. Bryta isen om man säger så, lämna namn och nummer i kontaktformuläret så ringer vi upp dig så snart som möjligt oavsett om det är att bolla en ide eller ta reda på vad ett projekt kan kosta den dagen det är dags att bygga om.