Michiko Design

Sammanfattning

Michiko Design och vårt systerbolag i USA har jobbat tillsammans under flera år. Vår samarbetspartner Ylva utvecklade Michikos förra sida i Flash, men under senare år har mobila enheter ställt nya krav på webbsidor. Michiko designade därför om sin webbsida och vi på Wiccon tog över utvecklingen. Resultatet blev en sida som anpassar sig till olika webblägen, samt fungerar i mobila enheter trots att sidan inte är byggt responsiv.

Michiko

Utmaning

Beställningen i sig är unik då den är responsiv till den grad att den gör sig större och mindre i olika webblägen, men inte skalar ner till paddor eller mobiltelefoner. Michiko önskade även att få sidan byggd och levererad i WordPress, eftersom hon är en van användare av plattformen.

Lösning

Trots att lösningen inte är responsiv fungerar den fortfarande bra i mobila enheter utan specifik design. Vi byggde lösningen i WordPress som är ett enkelt CMS. Vi arbetade med genomgående förenklingar back-end eftersom menysystemet och listningen av referensprodukter inte följer standard på något sätt.

Resultat

Sidan gick live och pratar sitt egna färgglada språk. Syftet med sidan är att enkelt beskriva och visa projekt och referenskunder. Vi hade problem vid många tillfällen och fick verkligen engagera oss och tänka utanför boxen för att lösa vissa problem. Men som alltid med programmering är det utmaningen som sporrar oss på Wiccon. Besök Michikos hemsida för mer information. 

Det första steget

För oss är kontakt alltid första steget. Bryta isen om man säger så, lämna namn och nummer i kontaktformuläret så ringer vi upp dig så snart som möjligt oavsett om det är att bolla en ide eller ta reda på vad ett projekt kan kosta den dagen det är dags att bygga om.