Live at Heart

Sammanfattning

Live at Heart är Sveriges största musikfestival sett till antalet artister. Sedan starten i september 2010 har festivalen växt sig allt större och större och under 2014 genomfördes 300 konserter av 200 artister. Utöver detta är festivalen fylld med möten, workshops och filmvisningar, samt tusentals besökare. Projektledare Johannes Nilsson och Anders Damberg gav oss på Wiccon förtroendet att stå för utvecklingen av Live at Hearts webbplats. Det system vi tog fram hade som avsikt att ta emot ansökningar, hantera artister och deras konton, hantera spellokaler, visa material, ge information om ansvariga för diverse områden, samt hålla i bilder, musik och avtal. Med de tusentals deltagare som festivalen drar låg fokus även på att sidan skulle klara av eventuellt tryck vid hög belastning.

Lah Test

Utmaning

Vi fick inte uppdraget förrän ett par veckor innan festivalen skulle gå av stapel och det system vi blev ansvariga att utveckla var även delvis redan utvecklat. Detta krävde att vi på endast några veckor skulle utveckla ett nytt system under högsta noggrannhet och tidspress. Arbetet startade i juli, mitt under semester-
veckorna, vilket betydde att vi fick lägga badbyxorna på hyllan och sätta oss framför datorerna igen - något vi gladeligen gjorde eftersom vi älskar det vi gör. 

Lösning

Sidan skapades i .Net Framework, en del av Microsofts plattform vid utveckling av webbsidor och applikationer. Hostingen lades på Azure och denna skalades sedan upp flertalet gånger för att klara av alla de tusentals besökare som eventuellt ville streama musik, antingen genom appen och direkt över webbplatsen. Designen togs fram av Studio Solution i Örebro som i sin tur gav oss mallar att vidareutveckla. Dessa mallar utökade vi även med animationer vi själva tog fram.

Resultat

Det här är 2014, 2015 innehöll en del uppdateringar. Appen vi utvecklade och levererade till 2014 hade under sina 24 första timmar över 1000 nedladdningar. Besöksstatistiken för webbplatsen första veckan visade 5 500 unika besökare och 30 500 sidvisningar, där besökarantalet var som högst några få timmar varje kväll. Trots högt tryck klarade vi på Wiccon av att på kort tid leverera en stabil och trygg produkt som fungerade felfritt för användarna, mycket tack vare Azure. Vi ser fram emot att få fortsätta samarbetet med Live at Heart även under 2015. Besök deras hemsida för att se vad som är på gång inför festivalen 2015.

Det första steget

För oss är kontakt alltid första steget. Bryta isen om man säger så, lämna namn och nummer i kontaktformuläret så ringer vi upp dig så snart som möjligt oavsett om det är att bolla en ide eller ta reda på vad ett projekt kan kosta den dagen det är dags att bygga om.