Oss & mer

Vad vi gör

På Wiccon älskar vi det vi gör. Vi hjälper företag att förbättra sina verksamheter genom webbutveckling och branding. Storleken på projektet spelar ingen roll, vi levererar med stor entusiasm och passion. Vi arbetar med agila metoder, vilket resulterar i att vi alltid har en aktiv och hälsosam relation med våra kunder. Vi följer inte blint ett recept. Vi bryter ner det till ingredienserna, lägger till lite kryddor och tilllagar inte bara det du vill, utan det du behöver.

Vår process

 1. Appetizer

  Ta en kopp kaffe och etablera en trivsam kontakt. En kort diskussion om hur vi kan hjälpa din verksamhet att växa.

 2. Discovery

  Nu frågar och lyssnar vi. Vi vill veta mer om din idé. Vi söker inspiration och samlar ingredienser.

 3. Design

  Dags att skapa den visuella, kreativa lösningen till din idé. Vi omvärderar och förädlar receptet tills du är lika nöjd som vi är.

 4. Develop

  Dags att tillaga. Vi skapar det, vi testar det och vi ser till att det fungerar som det ska.

 5. Delivery

  Nästan där. Vi visar dig allt du behöver veta, ser till att leveransen och lanseringen går så smidigt som möjligt. Middagen är serverad.

 6. Party

  Vi har formeln för att omvandla kaffe till öl. Låt oss fira tillsammans.

Andreas Wickberg

VD

Agera som en vän, bli behandlad "som en chef".

Jag är VD på Wiccon och har studerat systemutveckling, redovisning och management. Att axla ansvaret och styra ett hungrigt team i ett ungt företag; ja då krävs det att jag är på tå och håller blicken på målet under tiden jag jagar det. Det här är något jag tar med ut till kund, när jag träffar dig nästa vecka ;)

Jag är väldigt stolt över mitt team, de lyssnar fortfarande på mig vilket är otroligt då jag är "den roliga snubben".

andreas.wickberg@wiccon.se

+46(0)73-694 44 33

Mansoor Ahmad

Sr. Utvecklare

En allround webbentusiast med fem års erfarenhet av att jobba med spännande projekt med spännande klienter (nästan). Full av energi, erfarenhet, hårt jobb och entusiasm. Letar ständigt efter nya utmaningar.

Ser teknologi som ett sätt att ta vara på och utveckla kommunikationen mellan människor och prioriterar människor före teknologin. Duktig på .NET, HTML, CSS, JS, PHP, databaser med mera. Mycket att erbjuda, men fortfarande mycket att lära.

Förväntar sig skratt, nöje och massor med te.

mansoor@wiccon.se

+46(0)10-33 000 66

Wael Maowas

Developer

Dom kallar mig "Walle" ;)

Jag är mjukvaruingenjör med 5 år på universitet i ryggen. Jag har jobbat med Syriens största försäkringsbolag innan jag kom till Wiccon. Jag specialiserade mig på Oracle och sånt, ni vet, stora grejer.

Jag har jobbat primärt med PHP tidigare, och senare med .NET och MSSQL. Jag använder de vanliga och senaste teknikerna för att bygga perfekta webbplatser och system.

På det personliga planet kan jag säga att komma till Sverige är underbart av två anledningar. Hockey, vem kunde ana att det är galet kul att kolla på? Utbudet av öl är också det riktigt bra, finns mycket att välja på.

wael@wiccon.se

+46(0)10-33 000 66

Andreas Mörk

Developer

Mitt intresse för utveckling kom till när jag började utveckla appar på egen hand. Numera är jag WordPress-och front-end utvecklare här på Wiccon och jobbar mycket med CSS, Javascript och PHP, med målet att bli en av de bästa inom mitt område.

Jag brinner för att kunna förstå hur kod fungerar och hur man kan skapa häftiga saker med den. Lyssnar gärna på chipmusik medan jag kodar och inspireras av Elon Musk, Ray Kurzweil och Dolph Lundgren. Ibland rinner mitt tänkande utanför skärmen och jag kan komma på mig själv att fundera över vad himlen har för färgkod.

När jag inte lattjar med ettor och nollor syns jag ibland i gymmet eller simhallen.

andreas.mork@wiccon.se

+46(0)10-33 000 66

Viktor Mörk

Away from keyboard

Jag har ett brinnande intresse och en enorm vilja att alltid utvecklas. Just nu ligger största delen av mina arbetstimmar inom front-end utveckling där jag främst arbetar med HTML, CSS och WordPress.

Design är något som ligger mig nära hjärtat. Jag är lyhörd och lyssnar till vad du som kund vill ha och behöver, men ger även gärna förslag från min synvinkel om det behövs under arbetsprocessen.

Får jag tid över lagar jag gärna mat, bakar eller utövar en eller annan sport.

+46(0)10-33 000 66

Martin Jakobsson

Developer

Fullstack utvecklare som jobbat här på Wiccon sedan början utav 2016. Jobbar framförallt mycket inom .NET och bygger API:er såväl som stora webbsystem. På fritiden har jag som så många andra i denna branchen ett generellt intresse för det mesta inom teknik, men plockar gärna upp en bok, drar en sväng till gymmet eller löpspåret för att koppla bort.

martin.jakobsson@wiccon.se

+46(0)10-33 000 66

José Morén

Sr. Konsult - Frilans

I många år har jag jobbat med projektledning, träning och konsulttjänster i många olika organisationer. Jag har också jobbat med kvalitetsarbete i bland annat Spanien, Israel, England och Japan. Jag ser mig själv som en entreprenör som kan hålla många bollar i luften.

Min starka engagemang och attityd kan förklaras med ett enda ord och uttryck, det japanska ordet 'Giri', vilket står för plikt och åtagande. På engelska definieras det som "to serve one's superior thought or the self-responsibility to a commitment”.

På Wiccon jobbar jag som senior metod- och organisationskonsult.

jose.moren@wiccon.se

+46(0)10-33 000 66

Emil Andersson

utvecklare

Jag är junior utvecklare som än så länge har skrapat ihop några års erfarenhet som fullstack utvecklare i arbetslivet men som även har sysslat med web och andra former utav programming från och till på hobbynivå sedan 1996.

Eftersom jag har ett brett tekniskt intresse är den fulla stacken det naturliga valet för mig, allt från bakomliggande komplexa system till det du ser i webbläsaren eller appen i din telefon. Problemlösning motiverar mig både när det gäller att pussla ihop ett system och hur jag ska vinna nästa match i Magic the gathering.

Skulle även våga påstå att jag är en riktigt skön snubbe 😉

emil.andersson@wiccon.se

Daniel Wahlstedt

utvecklare

Jag är en utvecklare med ett par års erfarenhet på pappret, arbetar mestadels med Web som fullstack utvecklare men även lite IoT utveckling. Har ett stort teknikintresse som har hållt i sedan 28.8 modemens härliga melodi spelade.


Finns det tid så spenderar jag den gärna byggandes på hemautomatiserings-systemet som jag har hemma eller tillsammans med min fru och våra tre goa barn. Jag tar mig mer än gärna ut i skog och natur för lite härlig vandring eller några intensiva fisketurer!

daniel.wahlstedt@wiccon.se

Hans Grönberg

Lagdirigent

Kalla mig Hasse, det gör alla andra.

Som senior och Lagdirigent på Wiccon har jag det övergripande ansvaret för teamet och utvecklingen av det, att vi levererar rätt saker vid rätt tillfälle och att vi gör det på bästa möjliga sätt.

Som min titel antyder så ser jag teamet som en orkester, där min uppgift är att tillhandahålla korrekta partitur och en tydlig taktpinne. Mina ambitioner är höga men med de resurser som Wiccon’s team förfogar över så möts de på daglig basis och överträffas inte sällan. Kort sagt är det ett toppenteam!

Jag har en bakgrund som serieentreprenör i IT-sektorn och jag har varit företagare sedan 16-års åldern. Det kommer väl till pass när vi pratar med unga entreprenörer, vilket vi gör ofta.

Det faktum att jag byggt både framgångsrika och mindre framgångsrika team tidigare får mig att tro att jag kan se vartåt det barkar... och jag ser med tillförsikt på Wiccon’s framtid som högkvalitativ leverantör av produkter som överträffar våra kunders förväntningar.

Just det, jag spelar gärna golf. 😉

”Don’t worry about a thing, ‘cause every little thing’s gonna be alright”

- Bob Marley

hans.gronberg@wiccon.se

Pontus Jacobsson

Utvecklare och Designer

Hej!

Det är jag som ansvarar för design och iOS-utveckling här på Wiccon. Jag är också inofficiellt utsedd till Wiccons “Apple-kille”, även om det känns lite ensamt att vara den enda Mac-användaren på kontoret…

Jag kommer från en bakgrund som fotograf, videograf, grafisk designer och ljudtekniker, men de senaste åren har jag tillägnat mig enbart åt mjukvaruutveckling och grafisk design.

På fritiden så hittar ni mig i min hemmastudio skrivande på någon låt, i verkstaden byggande på en ny gitarr, i köket lagande någon superavancerad maträtt eller på balkongen med en bra programmeringsbok i handen och katten i knät.

pontus.jacobsson@wiccon.se

Gaspar Perez

Utvecklare

Gaspar heter jag och jag är Androidutvecklare på Wiccon.

Jag är utbildad systemvetare och är lite av en all-around utvecklare. Mitt specialitetsområde är frontend och apputveckling för Android men ni kan även fråga mig om allt från webb- och backend-utveckling till systemutveckling och design.

Min fritid spenderas på trendiga TV-serier, filmer på stora duken och e-sport.

Det händer också att jag sitter långa kvällar framför en datorskärm full med kod...

gaspar.perez@wiccon.se

Vår omvärld

Se även