Skriverier

RSS

Under våren har vi haft en av våra kunder som blivit nominerade till årets digitala innovation. Transfer Galaxy går som tåget och vi har mycket nytt som komma skall! Vi kommer skriva lite mer om dem inom kort. Vi går live nästa vecka med en helt ny betalleverantör och en ny design. Detaljerna kring vem, vad och hur är ju fortfarande hemligt. Designern är en frilansande aktör som visat sig vara ytterst talangfull som jobbar över större delen av världen. Det här är en insyn i Fin-tech, det är ruggigt kul att se och vara med. Säkerhet är av högsta klass och vi får även nöjet att arbeta med några andra framstående organisationer runt om i världen.


Hästsporten kommer kunna nyttja ett nytt verktyg. Vi har ett projekt i pipen som genomgått sina två första test och feedback rundor med tränare och elever inom dressyr och hoppning. Unikt sätt att förmedla pengar mellan tränare och elever men också att jobba när det kommer till rörlig bild! Kunden är australiensare och en riktigt kul kille, nästan alltid glad! Det märks att han vill väl och tjänsten vi bygger tillsammans ser ut att bli i linje med vår nästa nominering för årets digitala innovation då bolaget är baserat i Sverige.


Tvättsystem, låter sexigt förstår vi? Jag tror ingen av oss inne på Wiccon hade förstått hur tvättbranschen fungerar om vi inte suttit mitt i en process att leverera ett större tvättsystem till en grupp i Sverige. Komplett administrativt system från körscheman som styrs via gps till ekonomi och schemaläggning av allt från mattor till hotell linnen. Väl inne på ett tvätteri är det inte riktigt som man tror, det är stort och det är mycket och det låter/skramlar mest hela tiden. En riktig produktionslina om man säger så. Riktigt rolig upplevelse, en tvätteri kan enkelt tvätta 15 ton tvätt om dagen.


Västerås City har vart starkt återkommande socialt för vår del, vår app tillhandahålls av Appspotr och vi bygger själva tekniken bakom. Tekniken låter 265 medlemsbutiker av stadens 514 butiker logga in och administrera sina erbjudanden, hålla koll på stämpelkort och presentation av deras butiker. Appen har redan laddats ner av flera tusen användare och en positiv trend tar fart! Vi satt ner och vek dessa 514 kuvert med innehåll för hand med användarnamn och lösenord samt en instruktionsmanual för att se till att det vart rätt. Vi har vart på plats och lärt känna en hel del nya butiksägare och det har vart en fröjd att få dela lunch med många av dem men också se hur en stadskärna jobbar som har höga ambitioner om att bli Sveriges bästa!


Under våren har vi även jobbat med Tormek som inom kort går live med sin helt nya sida. Tormek är en framstående aktör på marknaden för slipmaskiner. Fantastiskt bra och stabila produkter, vi har vart i deras fabrik och provslipat våra privata knivar så vi vet! Det är ett riktigt stort projekt för vår del som går ut i många länder. Nu gäller det bara att hålla tungan rätt i mun!


Liveatheart är vår festival brukar vi säga, i år blir det vårt tredje år och i år är det några som bygger en ordentlig app också. Vi har handlett studenter från Örebro Universitet som levererat ny funktionalitet inför årets festival.


5 av 7 projekt är företag som är antingen helt nystartade eller yngre än 2 år. Det är väl en positiv trend?


  • Andreas Wickberg
  • Mansoor Ahmad
  • Andreas Mörk

Webb- & Systemutveckling är alltid som roligast när man ser projekten gå live och uppfylla sina syften till punkt och pricka. Nu hade vi två stora händelser en och samma helg då musikfestivalen Live at Heart gick av stapeln, rent datamässigt är det 82 000 pageviews fördelat över 17 000 sessions på några få dagar. Materialet som hämtas är streamad musik och högupplösta bilder.

Azure har fungerat riktigt bra i år igen och vi är toknöjda. Att trafiktopparna går över molnet gör att de inte påverkar vår vanliga serverdrift. Billigt i längden helt enkelt.

TransferGalaxy har även de gått live under helgen, deras release TV sändes under lördagen och precis innan showen vart det officiellt att systemet fungerade. Strax innan 14:00 användes TransferGalaxys plattform för att föra över de första pengarna till Somalia.

Många/alla som bor i Sverige vet vad Swish är för något, TransferGalaxy är mycket liknande men både för telefoner och för datorer.
För att skicka pengar: Du som kund skriver helt enkelt in telefonnumret på personen som ska få pengarna efter att man registrerat ett konto på TransferGalaxy. Sen spelar valutor med mera ingen roll, pengarna skickades och TRE (3) sekunder senare var pengarna framme nere i Somalia.

Som ni förstår är det säkerhet upp över öronen och en hel del olika aktörer ute i världen som utvecklar på sitt håll. Wiccons uppgift har vart att bygga nätet mellan samtliga aktörer och systemet som håller koll på samtliga konton. Då det har vart en hel del specialkonfigurationer skickar vi även ett tack till Digital Information i Örebro som är specialister på servrar och säkerheten kring dessa som under semestertider fick hjälpa till med specialsäkerhetslösningar.

Vi älskar att bygga system och framförallt se dem lyfta och fungera!


Wiccon har under våren hjälpt flertalet företag att gå live med nya plattformar samtidigt som många fortfarande utvecklas. Det senaste året har vi vart med och stöttat samt genomfört 10 start-ups. Hälften av vilka är för internet.


Det senaste året har vi haft två kunder som båda ska gå live augusti/september med sina nystartade företag. Båda är premium, inom olika fält. Den första vi startade med kommer jobba med internationella pengaöverföringar, Bill Gates har länge pratat om hur man bygger en bättre värld och hur de absolut mest grundläggande tjänsterna i utvecklingsländerna inte fungerar. Som en bank. Våra kunder är en av mycket få aktörer på marknaden som har fått godkänt av Finansinspektionen för att få utföra transaktioner till vissa länder. Dessa länder får inte Swedbank, Nordea och SEB skicka pengar till. Wiccon har byggt systemet och integrationerna.


Den andra vi startade med i höstas kommer jobba med lite mer hemliga saker än så länge, de har en splash ute som beskriver att de kommer jobba med namnlappar och liknande produkter. Vi har byggt en mycket komplex lösning som ger slutanvändaren möjlighet att välja och vraka bland material, när ordern sparas så skapas unika printfiler som ska gå igenom tre separata maskiner. Alla manuella moment som kan tas bort med system har tagits bort.


På Wiccon älskar vi det vi gör. Vi älskar företag som startar upp och bygger bra saker ännu mer!


  • Andreas Wickberg

Webb som klarar av det mesta verkar det som; som även matar en app med information!


Vi har skalat upp Azure-hostingen åtskilliga gånger med många tusentals unika besökare som streamar musik både genom app och direkt över webbplatsen. Appen hade över 1000 nedladdningar första 24 timmarna samt att sidan har haft 5 500 besökare den här veckan med 30 500 pageviews. Det intressanta är att det toppar under några få timmar varje kväll. Men Azure står pall och levererar en snabb och smidig upplevelse för alla.


Den driftstörningen vi har sett är volymen som tillhandahåller musiken, det är tråkigt men bortsett från detta är det full fart!


Mer om Liveatheart då! Festivalen drar igång idag. Besök Liveatheart.se för mer information!