Skriverier

RSS
  • Andreas Wickberg
  • Mansoor Ahmad
  • Andreas Mörk

Webb- & Systemutveckling är alltid som roligast när man ser projekten gå live och uppfylla sina syften till punkt och pricka. Nu hade vi två stora händelser en och samma helg då musikfestivalen Live at Heart gick av stapeln, rent datamässigt är det 82 000 pageviews fördelat över 17 000 sessions på några få dagar. Materialet som hämtas är streamad musik och högupplösta bilder.

Azure har fungerat riktigt bra i år igen och vi är toknöjda. Att trafiktopparna går över molnet gör att de inte påverkar vår vanliga serverdrift. Billigt i längden helt enkelt.

TransferGalaxy har även de gått live under helgen, deras release TV sändes under lördagen och precis innan showen vart det officiellt att systemet fungerade. Strax innan 14:00 användes TransferGalaxys plattform för att föra över de första pengarna till Somalia.

Många/alla som bor i Sverige vet vad Swish är för något, TransferGalaxy är mycket liknande men både för telefoner och för datorer.
För att skicka pengar: Du som kund skriver helt enkelt in telefonnumret på personen som ska få pengarna efter att man registrerat ett konto på TransferGalaxy. Sen spelar valutor med mera ingen roll, pengarna skickades och TRE (3) sekunder senare var pengarna framme nere i Somalia.

Som ni förstår är det säkerhet upp över öronen och en hel del olika aktörer ute i världen som utvecklar på sitt håll. Wiccons uppgift har vart att bygga nätet mellan samtliga aktörer och systemet som håller koll på samtliga konton. Då det har vart en hel del specialkonfigurationer skickar vi även ett tack till Digital Information i Örebro som är specialister på servrar och säkerheten kring dessa som under semestertider fick hjälpa till med specialsäkerhetslösningar.

Vi älskar att bygga system och framförallt se dem lyfta och fungera!


  • Andreas Wickberg
  • Andreas Mörk

Wiccon har levererat Niklas Jonsson nya webbsida under hösten och sakta men säkert börjat fylla den med relevant och förhoppningsvis intressant information.

Från webbsidan

Niklas började rida vid 5 års ålder på ponny och senare under ungdomstiden var han med i landslagstruppen. Som 19-åring hade han en riktigt bra och lovande häst som han tyvärr blev av med. Men framgångarna gav Niklas mersmak, han bestämde sig för att satsa ordentligt på ridningen. Niklas sålde av de tävlingshästar han hade kvar och pengarna gick till att betäcka de avelsston som fanns hemma på gården med bra hingstar. Han åkte till Belgien i ett år för att jobba och få mer erfarenhet om hästar och ridning. Väl hemma bestämde han att det var hästar han ville jobba med. Då började jobbet med att bygga en hästanläggning på Törsjö gård och starta ett utbildningsstall. I början var verksamheten mer inriktad mot utbildning av häst och ryttare. Succesivt styrdes inriktningen mer mot tävling. 2006 fick han det internationella genombrottet och blev återigen en ryttare för det svenska landslaget med starter i WC och nationshoppningar.

niklasjonsson_ryttareGå in på webbsidan och läs mer information om Niklas och hans väg till eliten.


  • Andreas Mörk

Team Treehouse är en online IT-lärningswebbsida. Deras kurser är indelade i inriktningar för olika yrken, t ex webbutvecklare och iOS-utvecklare. Man går igenom kurserna I en inriktning och låser upp svårare delar allt eftersom man klarat igenom dem. En kurs består av videor, frågeställningar och kodproblem man ska lösa. När man är klar med en inriktning är meningen att man ska känna sig bekväm I att kunna yrket.


Teamtreehouse

Översikt av inriktningarna de erbjuder

 

Man ska ha kul när man lär sig, det hjälper mycket och I den andan så har dem skapat ett jungeltema med en grodmaskot och lite häftiga rekvisita I sina videor. Det bästa är dock att man samlar poäng och medaljer när man klarar av saker, vilket gör det beroendeframkallande. Vi har en inofficiell tävling på kontoret.Teamtreehouse_badges

Exempel på medaljer

 

Hur hjälper detta oss på Wiccon?

I detta yrke så går utvecklingen snabbt. Ibland har vissa saker förändrats radikalt på bara ett par år så det är viktigt att förnya kunskaper, för att kunna ge ge våra kunder den bästa upplevelsen och en säkert produkt. Team Treehouse uppdaterar sitt material regelbundet så det är ett bra sätt att lära sig nya saker och att hålla sig uppdaterad.